logo-nvt-design-new

Werken met een interieurvormgever

Gebruikers van gebouwen zijn we allemaal. Of het nu om onze eigen woning, onze werkomgeving of om publieke interieurs gaat. Daardoor hebben we, al dan niet bewust, voortdurend met interieurarchitectuur te maken. Speciaal ontworpen interieurs geven een meerwaarde aan de belevingswaarde en de gebruikskwaliteit van onze directe omgeving, aan ons gevoel van welbevinden en daarmee aan de kwaliteit van ons leven.

Interieurarchitectuur kan een belangrijke bijdrage bieden aan de aanpasbaarheid van gebouwen in de tijd en daarmee aan de duurzaamheid van de gebouwde omgeving. Interieurarchitectuur is een dynamisch proces, een voortdurende interactie tussen ruimte en gebruiker. Het aanbod van kleuren & materialen is echter zo groot, dat ook hier het advies van de interieurvormgever hét middel is om de mogelijkheden optimaal te benutten. Hoe ik als interieurvormgever te werk ga? Dat leg ik je graag uit.

icon-kennismaken-negative
Kennismaken

Als interieurvormgever luister, kijk, overleg en verdiep ik mij in je smaak en individuele manier van leven. Hoe woon je nu? Hoe ziet je dagelijks leven eruit? Waar word je gelukkig van en wat zijn je toekomstige woonwensen?

Of je nu een zakelijke of particuliere opdrachtgever bent, elke nieuwe aanvraag start met een uitgebreide en vrijblijvende kennismaking bij je thuis of in het bedrijfspand. Hierin brengen we de huidige woon-/werksituatie in kaart en bespreken we je wensen en verwachtingen. Naar aanleiding van dit kennismakingsgesprek maak ik een offerte.

icon-schetsen-negative
Schetsontwerp

Als alles besproken is en ik alle benodigde maten en andere gegevens hebben, ga ik aan de slag met het schetsontwerp. Tijdens een eerste presentatie maak je grofweg kennis met het concept en de eerste ideeën.

icon-voorlopig-ontwerp-negative
Voorlopig ontwerp

Ik ontwerp vanuit de gebruikersfunctie. Een gebouw moet in de eerste plaats logisch en fijn leefbaar zijn en vanuit die functie streef ik er naar om het ontwerp vervolgend esthetisch vorm te geven. Mijn doel is om een ontwerp te maken dat de verwachtingen overtreft en herkenbaarheid oproept in je woon-/werkidentiteit. Tijdens deze fase zie je concretere ideeën en ruimtelijke verdelingen ontstaan, die we samen bespreken tijdens een tweede overleg.

icon-schetsen-negative
Definitief ontwerp

Als het voorlopige ontwerp aan je wensen voldoet, werk ik het uit tot een definitief ontwerp. Je ontvangt een compleet overzicht in presentatievorm en een kleur-/materialenstaat per ruimte of item. Zo blijft geen enkele centimeter onbesproken!

icon-technisch-ontwerp-negative
Technische uitwerkingen

Zijn er bouwkundige- of technische uitwerkingen nodig voor je (ver)bouwing of maatwerk meubilair. Ook dit kan verzorgd worden in directe samenwerking met gerenommeerde bouw-/architectenbureau’s. Alle onderdelen worden gedetailleerd uitgewerkt. Het perfect gedetailleerde draaiboek voor jou en voor de uitvoerende partijen om over te gaan in productie.

icon-begeleiding-oplevering-negative
Begeleiding & oplevering

Vind je het prettig om begeleiding te krijgen tijdens de (ver)bouw, zodat je zeker weet dat alles exact zo uitgevoerd wordt zoals we dat samen hebben bedacht en ontworpen? In deze periode blijf ik nauw betrokken om eigen werk te controleren tijdens en na de (ver)bouw periode.

Vergtweg 2, 5301 TG Zaltbommel
info@nvtdesign.nl
to top button