Rendering Meander 2 – Keuken 2.0

Visualiseren doen we de hele dag door! In gedachten denken we bijvoorbeeld aan de komende vakantiebestemming, het gezellige weekend wat voor ons ligt, de tuinrenovatie of de toekomstige verbouw- of bouwplannen voor je droomhuis!

Door te visualiseren doe je een beroep op je voorstellingsvermogen en worden ideeën omgezet naar beeld.

Tips om ideeën om te zetten naar beeld lees je hieronder:

1: Moodboard creëren

Er zijn diverse manieren om je woonwensen te vertalen in beeld. Een thematische verzameling aan beelden wordt ook wel een moodboard genoemd. Deze kun je klassiek creëren door te knippen en te plakken vanuit een magazines, of bijvoorbeeld digitaal! Online adviseer en gebruik ikzelf de omgeving van Pinterest. Binnen deze online omgeving verzamel je beelden die jullie toekomstige woonwensen weergeven. Je kunt een moodboard maken per thema, dus voor exterieur, interieur, wonen, koken, werken, slapen, etc.

Als interieurvormgever verdiep ik mij in jullie woonwensen. Door de online map onderling te delen, kan ik je helpen ideeën te vertalen naar beeld en suggesties bieden die aansluiten bij je wensen & eisen. Met het moodboard als leidraad komen we tot concrete ontwerpsuggesties.

2: Maak gebruik van 3D visualisatie

Als vormgever kan ik de verzameling 2D beelden vertalen naar ruimtelijke voorstellingen middels 3D software. De 3D visualisaties bieden je de mogelijkheid om optimaal te visualiseren hoe het droomhuis er uit komt te zien van binnen en eventueel van buiten. Door het ontwerp in 3D te visualiseren tijdens de ontwerpfase, bied dit de mogelijkheid ontwerpdetails te optimaliseren, jullie twijfels weg te nemen en keuzes te maken.

 


“Wij vonden het lastig om daadwerkelijk keuzes te maken en besluiten te nemen over de indeling en inrichting van ons huis. Visualisatie gaf mooie inzichten waarmee wij onze keuzes wel konden maken. Het wordt zo “echt” en op deze manier ook zo leuk om naar uit te kijken!”

(Quote van opdrachtgever)

3: Droomhuis realiseren

De 3D visualisaties zijn niet alleen voor jullie zelf prettig om inzichtelijk te hebben hoe het droomhuis er exact uit komt te zien, diverse details of verfijningen zijn ook prettig voor betrokken uitvoerders. Middels 3D visualisatie haal je de toekomst naar je toe en wordt je droomhuis sneller werkelijkheid dan je vooraf had durven dromen!